Stoffige en/of vervuilde ramen beïnvloeden de uitstraling van uw bedrijf en hebben invloed op de werkomgeving. Waarom zou u tegen vuile ramen willen aankijken?! Schone ramen zorgen immers voor een werkomgeving waar optimaal gepresteerd kan worden. 

 

Voor het wassen van ramen worden diverse methoden gebruikt, de meest bekende is de traditionele wijze met een inwasser en raamtrekker. Dit kan gebruikt worden in combinatie met een ladder of hoogwerker.

 

 

Daarnaast heeft de afgelopen jaren het telescopisch wassen (ook wel tuckeren of tuckpole genoemd) aan terrein gewonnen. U heeft het vast wel gezien, glazenwassers die met een lange steel en borstel ramen vanaf de grond aan het wassen zijn. Met deze methode wordt het raam gewassen met osmose water (water wat ontdaan is van kalk, overige mineralen en metalen) en wordt het vuil van de ramen afgeborsteld en gespoeld. Voorwaarde voor een goed resultaat is ten eerste goed gefilterd osmosewater, ten tweede is het heel belangrijk dat de ramen inclusief kozijn goed nagespoeld worden na het borstelen en tenslotte zal er sprake moeten zijn van een periodiek onderhoudsplan. Zijn deze drie zaken niet op orde dan is het resultaat onvoldoende; de ramen zijn dan niet schoon en opgedroogde druppels kunnen waarneembaar zijn.

 

 

     

 

Beide methodes geven een goed resultaat mits het goed en veilig uitgevoerd wordt met de juiste middelen en materialen. In het geval van telescopisch wassen wordt het inzetten van klimmaterialen tot een minimum beperkt wat zicht uitdrukt in een lager kostenplaatje. 

 

Voordelen van glasbewassing zijn:

  • Een schoon aanzicht van uw pand is het visitekaartje naar de buitenwereld
  • Schone ramen zorgen voor meer lichtinval en zorgen daarom voor een ideale werkomgeving
  • Glasbewassing verlengt de levensduur van uw pand. Vervuiling van de ramen en kozijnen leidt op den duur tot onherstelbare schade

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.