In de maanden oktober/november worden de dagen weer natter, kouder en donkerder. In deze maanden in aanloop naar de winter treedt een verkoudheid of een griep sneller op. Dit is een natuurlijk proces waartegen je weinig kunt doen. Speelt professionele schoonmaak op jouw werkplek hier een rol in? Het antwoord is JA! 

 

De afdeling microbiologie en immunologie van de Universiteit van Arizona heeft in een onderzoek aangetoond dat toetsenborden, computermuizen en telefoons vaak verkoudheid en ook huidirritaties veroorzaken. Zeker als meerdere personen dezelfde flex-werkplek gebruiken. Echter, gaat het natuurlijk ook voor een groot deel om de beleving en “het idee dat er iemand anders achter je computer heeft gezeten”. Veel medewerkers vinden dat onhygiënisch en voelen zich prettig als ze daadwerkelijk bewijs zien dat hun werkplek schoongemaakt is.s

 

Een werkgever zorgt voor optimale werkomstandigheden en stelt daarvoor allerlei middelen beschikbaar. Waarschijnlijk denk je nu aan een PC of telefoon maar de schoonmaak van het kantoor speelt hierin een belangrijkere rol dan menigeen denkt. Veel bedrijven besteden daarom de schoonmaak uit en zoeken naar een professionele partner die op dit vlak kennis heeft van efficiënte middelen en tools. Onderzoek toont aan dat een schonere werkplek leidt tot minder ziek zijn en een prettig gevoel met een hogere productiviteit tot wel 10%. 

 

 

SGS Schoonmaakdiensten komt graag langs om een plan te maken voor een schoner kantoor en schonere werkplekken. We hebben in tal van branches ruime ervaring en zijn flexibel inzetbaar. Zo merken we dat bij onze partners waar de schoonmaak tijdens de dagdienst uitgevoerd wordt de gebruiker zich bewust is van een schoon kantoor. Het voelt direct schoon, blijft daardoor schoner en leidt dus tot een hogere productiviteit. 

 

Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend voor u een duidelijk plan met vaste mensen, vaste invalkrachten en een merkbaar schoner kantoor!