TNO-studie heeft aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk effect heeft op het rendement ervan. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van vieze zonnepanelen na één jaar tijd daalt met 4,4% tot 7,7%. Reinig daarom uw zonnepalen! 

 

Er wordt veel beweerd en gezegd over het schoonmaakonderhoud van zonnepanelen. “Deze panelen zijn onderhoudsvrij…” wordt vaak beweerd want er zit een vuilafstotende coating op en in combinatie met regenbuien zouden de panelen van zelf schoon worden. Dit is echter niet juist want zand, vogelpoep, bladeren, mos en (fijn)stof blokkeren het zonlicht waardoor de panelen minder opbrengst genereren. Deze vervuiling lost immers niet vanzelf op.

 

 

Reinig daarom minimaal 1x per jaar de panelen en doe dit bijv. in het voorjaar. U profiteert op deze wijze van een maximale energie-opbrengst! Beter nog is om de panelen periodiek te reinigen om zo het hele jaar maximaal te kunnen profiteren van de zonnepanelen. Op deze wijze krijgt vuil niet de kans om de panelen aan te tasten en zo blijft de investering die u gedaan heeft zijn waarde behouden. 

 

U kunt de reiniging van de panelen zelf uitvoeren maar ook de professionals van SGS Schoonmaakdiensten kunnen dit voor u doen. Benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact met ons op!