Heeft u hardnekkige waterdruppels of witte sluier op uw ramen zitten welke niet weggaan na de glasbewassing. Dit heeft een aantal oorzaken maar belangrijkste is om te vermelden dat deze aantasting 9 van de 10x met de juiste tools uit het glas gehaald kan worden.

Met behulp van een polijstcrème of sterk zuur kan dit uiterst voorzichtig behandeld worden. Het is een delicaat werkje maar het vervangen van de ramen is een alternatief wat vele malen duurder is en meer overlast geeft. Het ontstaan van dit type vervuiling heeft een aantal oorzaken. 1 van deze oorzaken is het niet uitvoeren van glasbewassing waarbij vervuiling de kans krijgt om toe te slaan. Vervuiling kent een aantal fasen en slaat in een gevorderd stadium om in beschadiging. Zodra dit het geval is helpen de krachtigere schoonmaakmiddelen al niet meer.

 


Afb. 1 regendruppels welke het glas beschadigd hebben

 

Een 2e oorzaak is dat in de voegen van het pand een hoog kalkgehalte aanwezig is. In het natte klimaat wat we in Nederland kennen is er regelmatig sprake van regen waardoor veelvuldig transport van water op de gevel ontstaat. In dit transport neemt het regenwater kalk mee wat over de ramen naar beneden loopt. Wanneer dit herhaaldelijk gebeurd krijgen de ramen een witte laag. Gelukkig neemt het kalkgehalte in de voegen af.

 


     Afb. 2 witte (kalk)sluier op raam

 

SGS Schoonmaakdiensten  kan de beschadigingen zoals in de foto’s te zien zijn behandelen. Op afb. 2 is een half raam behandeld en is de witte sluier verwijderd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op dan plaatsen wij kosteloos een proefstuk.